Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pierniki WigilijneWigilijny marchewkowiec na ... »Pokaże wam dzisiaj mój test wolnowaru który dostałam do Redccon.plWolnowaru użyłam w swojej kuchni chcąc poznać jego zalety i wady podczas intensywnego użytkowania. Urządzenie służy to powolnego gotowania w niskiej temperaturze.Na dzisiaj przygotowałam specjalnie
golonkę wieprzową przyrządzoną na
oleju rzepakowym przygotowaną w Slow Cooker3 małe
golonka wieprzowe
olej rzepakowy 50 ml1 kg drobniejszych
ziemniaków2 średnie
cebule4
marchewki4 kostki drobiowekilka
liści laurowychkilka ziaren
ziela angielskiegosólpieprz biały mielony
tymianekczosnek 6 ząbków1,5 szklanki
piwa -Miałam Książęce
woda 2 litry1.
Golonki umyłam nad gazem opaliłam dokładnie a
potem nożykiem
ostrym dokładnie oskrobałam .2. Natarłam
tymiankiem ,
solą i
pieprzem mielonym. Obsmażyłam na patelni na
oleju rzepakowym z obu stron.3. Do wrzątku 2 litry wrzuciłam kostki drobiowe i chwile trzymałam do rozpuszczenia .4. Wlałam
bulion do slow cooker ułożyłam
golonki obsmażone, dodałam obrane ząbki
czosnku,
cebule ,
ziele angielskie ,
liść laurowy.5. Dodałam
piwo na końcu.6. Przykryłam, gotowałam na poziomie 2 przez 6 godzin .7.Nie podnosiłam pokrywki wcale po 6 godzinach wyjęłam i podałam z
marchewka i
ziemniakami z
wody.8 .Smak niepowtarzalny
piwo dodało pikanterii .
Golonki nie
jadłam nigdzie lepszej, jest delikatna ,
mięso odchodzi od kości.9. Każdemu polecam wolnowar możesz śmiało iść na zakupy i nic nie przywrze i nie przypali się
Wolnowar jest sterowany elektronicznie ,ma tylko dwa przyciski do sterowania nie ma żadnej filozofii w obsłudze .Prażenie w wysokiej temperaturze, czyli po prostu smażenie, duszenie w średniej temperaturze - zwartość garnka wtedy bulgocze oraz powolne gotowanie - wtedy zwartość delikatnie "pyrkocze". Po ugotowaniu potrawy mamy jeszcze możliwość podtrzymania ciepła przez 2 godziny.W wolnowarze możemy przygotować zupy, gulasze, bigos,
curry, sosy, ugotować
mięso, oraz wszystkie inne potrawy, które gotujemy w garnkach, zapiekamy lub na początku smażymy, a
potem dusimy.
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego zamierzam go używać w mojej kuchni ,
mogę powiedzieć , że jest jednym z najbardziej wartościowych
olejów roślinnych .
Naje się idealnie do sałatek jak i do smażenia. Usmażyłam na nim
golonkę i jestem zadowolona ze swojego wyboru.Dodam jeszcze że
olej rzepakowy pomaga w obniżeniu ciśnienia tętniczego
krwi i pozwala utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu .jeden z najbardziej wartościowych
olejów roślinnych, ponieważ posiada najkorzystniejszy z żywieniowego punktu widzenia skład kwasów tłuszczowych . Jest bogatym źródłem kwasów omega-3, których brakuje w naszej diecie. W dodatku idealnie nadaje się zarówno do sałatek jak i smażenia.Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/konkursy/news-konkurs-pokochaj-olej-rzepakowy,nId,1071654?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefoxśroda, 18 grudnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter