Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Makaron domowy ze
szpinakiemBuraczki z
chrzanem »Upały upały i przy garach nie chcę się stać wiem to po sobie i robię szybkie letnie zupy wtedy . Taka dzisiaj jest .
Botwinka z
ziemniakamiBotwinka 2 pęczki
Buraczki 3 duże ( Ugotować wcześniej i zmielić)
czosnek 3 ząbki sprasowany
udka z kurczaka 2 szt
ziele angielskie 2 szt Kamis
liść laurowy 2 szt Kamis
sól do smakuDo garnka wkładamy udka umyte i pokrojone do tego ziele i listek .
Buraczki gotujemy szybciej obieramy mielimy i takie dodajemy do zupy oraz 3 ząbki
czosnku sprasowanego. Gotujemy aż
mięso zmięknie . Dopiero wtedy dodajemy
botwinkę chwile gotujemy i zalewamy
śmietaną 30 %. W tym samym czasie gotujemy
ziemniaki osobno . Po ugotowaniu ugniatamy z odrobina masełka i łyżką do
lodów robimy kulki na talerz trzy i zalewamy
botwinką . Smacznego .
piątek, 09 sierpnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter