ßßß Cookit - przepis na Tort jabłkowy z bitą śmietaną

Tort jabłkowy z bitą śmietaną

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Szaszłyki wieprzowe
Piernik 2014 »
Tez macie czasem ochotę zrobić tort tak z kaprysu ?? Ja mam tak często , a moi milusińscy za to mają pyszności .
trudność: łatwe
czas: powyżej 60 min
ilość porcji: 15
Biszkopt:
4 jaja
8 łyżek mąki tortowej
150 gram cukru
szczypta proszku do pieczenia
Dodatkowo:
jabłka 1. ½
cukier
galaretka niebieska 2 sztuki
śmietana 30% 800 ml
śmietan fix 4 sztuki
Mleczne chrupiące kulki w czekoladzie 3 garście Patiserka.pl
" Niewielkie chrupiące kulki herbatnik-owe obtoczone w doskonałej mlecznej" Zachęcam, każda z nas powinna mieć taki smakołyk w domu .
Ubijamy żółtka z cukrem na puch.
Ubijamy białka ze szczypta soli na sztywno .
Łączymy ze sobą i delikatnie mieszamy .
Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy .
Formę okrągłą smarujemy margaryną i obsypujemy bułka tartą i przekładamy ciasto biszkoptowe.
Pieczemy 25 minut w 180 stopniach .
Ostudzony biszkopt kroimy na trzy krążki .
Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce odciskamy z soku.
Przesmażamy jabłka w garnku , dodajemy cukier – tyle ile uważamy trzeba smakować jabłuszka.
Kiedy jabłka nam się wysmażą wtedy w 200 ml wody rozpuszczamy galaretki i wlewamy do jabłuszek , mieszamy do połączenia .
Do tortownicy wkładamy folię spożywczą , kładziemy pierwszy placek biszkoptowy, wykładamy jabłka z galaretką na to kładziemy ubitą śmietanę ze śmietan fiksem .
Przykładamy drugim plackiem biszkoptowym i znowu jabłka i śmietana . Zakrywamy trzecim plackiem biszkoptowym i na wierzch śmietana ubita . Posypujemy czekoladowymi chrupkami .
środa, 05 listopada 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/11/Tort-jablkowy-z-bita-smietana.html