Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka gotowana Wielkanoc 2015Kruche
ciastka na Wielkanoc »Bardzo lubię domowy
makaron . Przeważnie używam do tego maszynki do
makaronu . Jednak tym razem postanowiłam od początku do samego końca zrobić przy użyciu rąk , wałka i noża .Gorący rosół jest idealny na przeziębienie , a jeśli ugotujemy go na kurze to już w ogóle będzie idealny.Składniki na rosół:pół
kury3
marchewki ( 100 g)2
pietruszki ( 100 g)
seler ( 100 g)
natka pietruszkizielone części
pora ( 100 g)2 opalone
cebuleziele angielskie 3 szt
liść laurowy 3 szt
sól i
pieprz biały do smaku
Makaron krajanka:300 g
maki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa3
jajaciepła
woda szklanka- dwie ( zależy od
mąki)szczypta
soliNa stół wsypujemy
mąkę.Robimy dołek w środku
mąki , wsypujemy
sól .Dodajemy
jaja i ciepłą
wodę.Delikatnie rękoma zagniatamy ciasto.Ciasto dzielimy na małe kawałki , każdy kawałek wałkujemy.Rozwałkowane ciasto posypujemy
mąką i składamy w harmonijkę.Bierzemy ostry nóż i szybko kroimy podsypując
mąką.Gotujemy w osolonej wodzie do chwili wypłynięcia na wierzch
makaronu 5-7 minut.Rosół :Do garnka wlewamy
wodę dodajemy
ziele angielskie i
listek laurowy oraz
włoszczyznę (
marchew,
seler,
por ,
pietruszka ,
cebula) .Wkładamy pól
kury i gotujemy wszystko razem 2-3 godziny na maleńkim ogniu .Wtedy rosół jest klarowny .
poniedziałek, 06 kwietnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter