ßßß Cookit - przepis na Pizza z cukinią i papryką

Pizza z cukinią i papryką

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
Nuggetsy klasyczne »
Cały czas jeszcze mamy sezonowe warzywa więc trzeba to wykorzystać
ciasto
3 szklanki mąki
30 gram drożdży
szklanka mleka , jak za dużo to podsypać mąką
cukier 1 łyżeczka
suszone pomidory z czosnkiem i bazylia 1 łyżeczka do ciasta
oliwa z oliwek 1 łyżeczka
farsz
papryka czerwona 1 sztuka
cukinia 100 gram
pieczarki 10 sztuk
bazylia 1 łyżeczka
oregano 1łyżeczka
keczup
ser 200 gram starty
PRZYGOTOWANIE: Najpierw ciasto na pizze :) Do miski wsypujemy mąkę robimy zagłębienie do szklanki wlewamy połowę mleka podgrzewamy skruszamy drożdże i dodajemy cukier mieszamy do rozpuszczenia . Wlewamy rozczyn do wgłębienia w mące i delikatnie mieszamy dodajemy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią łyżeczkę oraz oliwę z oliwek potem przykrywamy ścierką na 20 minut. Wyrabiamy ciasto wałkujemy . Na ciasto polewamy keczupem i posypujemy bazylia i oregano kładziemy paprykę czerwona pieczarki i na sam wierzch cukinie pokrojona w plasterki dosyć cienkie żeby się upiekły . Pieczemy w 170 stopniach 20-25 minut . Gdy jest prawie upieczona wyciągamy i posypujemy startym serem trzymamy do rozpuszczenia . Podajemy na gorąco polewamy keczupem ;)
środa, 29 sierpnia 2012, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2012/08/Caly-czas-jeszcze-mamy-sezonowe-warzywa-wiec.html