Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Bułeczki
drożdżowe z
żurawinąMarchewkowiec z
żurawiną i ... »Chciałam się pochwalić moją pierwsza pizzą pieczoną na kamieniu do pizzy. Dostałam go od
Emako.plMoje wrażenia są mieszane . Zauważyłam , ze pizza pieczona na kamieniu jest inna to na pewno bardziej delikatniejsza to też bardzo zauważalne . Trochę się zezłościłam kiedy nie mogłam jej ściągnąć z kamienia , przykleiła się , może to ja coś zle zrobiłam ,nie mam pojęcia .Uchwyty ważna rzecz są bardzo przydatne . Kiedy wyjmowałam trzymając ściereczka za uchwyty bardzo sprytnie wyjęłam z pieca . Pokroiłam nożem do pizzy.Pizza:
mąka tortowa 300 gram
drożdże 30 gram
cukier 1 łyżeczkaszczypta
soliwoda letnia ( dałam na oko aby ciasto nie było klejące)Dodatkowo:
pieczarki 100 gram
papryka czerwona połowę
przyprawa do pizzy (
bazylia,
oregano ,
zioła prowansalskie)
keczupser 100 gram1. Do miski wsypałam
mąkę , zrobiłam dołek .2. Do szklanki wlałam
wodę letnia dodałam rozkruszone
drożdże cukier i
mąkę rozmieszałam.3. Do miseczkę z
mąką tam gdzie zrobiłam zagłębienie wlałam właśnie ten rozczyn z
mąki i zostawiłam pod ściereczką na 30 minut .4. Wyrobiłam ciasto i znowu zostawiłam na 30 minut.5. W tym czasie wstawiłam kamień do pizzy do pieca na 30 minut w 200 stopniach leżał.6. Rozwałkowałam ciasto , położyłam je na kartonik i rozwałkowałam.7. Rozprowadziłam
keczup na cieście , posypałam
przyprawą do pizzy położyłam
pieczarki i
paprykę.8. Po 30 minutach ciasto przełożyłam z kartonika na kamień do pizzy , poczekałam 10 minut i wyjęłam gotowe do zjedzenia.9. Pizza była bez
sera .Szok ale zapomniałam z wrażenia o
serze . Jedliśmy jak by nigdy nic , a kiedy była prawie cala zjedzona to przypomniałam sobie o
serze ha ha dobre co.
poniedziałek, 04 listopada 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter