Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Dania Babci Zosi - Robiłam ...
Lody dla ochłody »Wykorzystałam do niej
przyprawy Kamis500 gram
mąki1 szklanka
mleka50 gram
drożdżyłyżka
cukruczubryca zielona
oregano Kamis
bazylia Kamis
zioła prowansalskie Kamis
keczupser 10 plastrów
pieczarki 8 sztuk
szynka 4 plastry
Mąkę wsypałam do miski , zrobiłam wgłębienie ,
Mleko zagrzałam dodałam do niego
drożdże i łyżkę
cukru rozmieszałam. Dodałam do
maki do tego wgłębienia wlałam delikatnie zakręciłam z
mąką i przykryłam ściereczką zostawiłam na 20 minut . Dodałam czubryce zieloną zagniotłam ciasto zostawiłam na 30 minut by wyrosło. Rozwałkowałam ciasto na prostokąt Polałam
keczupem ,posypałam
ziołami.
Pieczarki i
szynkę pokroiłam drobno posypałam na
keczup i
zioła płożyłam
ser zwinęłam w rulon i przecięłam go na połowę i wstawiłam do pieca.Piekłam 25 minut w 170 stopniach upiekło się znakomicie.
środa, 23 maja 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter