Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Konkurs KotanyiLeczo z
chilli »Pogoda brzydka nie ma jak iść na grilla nad jeziorko ,został tylko elektryczny grill ale co to dla mnie żaden problem :)Wystarczy
mieć :)rosół z
kury 2 kostkilistki
pietruszki świeże dosyć sporoczubryca zielona
bazylia i
oreganooliwa z oliwek szklanka
Pierś z kurczaka około 1.1/2 kgPRZYGOTOWANIE:W misce rozkruszyłam 2 kostki rosołku wlałam szklankę
oliwy z oliwek wymieszałam do rozpuszczenia. Dodałam
pietruszkę świeżą same listki które pokroiłam drobno dodałam po łyżeczce
oregano bazylii i czubrycy zielonej wymieszałam.
Piersi z kurczaka umyłam przekroiłam każdą na połowę włozyłam w marynatę wszystkie wymieszałam w niej i wstawiłam do lodówki na 2 godziny . Po czy wyjęłam i kładłam na rozgrzany grill polewałam marynatą i obracałam co jakiś czas by się jednakowo usmażyło . Nie che przesadzać ale pierś bardzo szybko sie usmażyła . Byłam zadowolona.
piątek, 10 sierpnia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter