ßßß Cookit - przepis na Pierś z grilla

Pierś z grilla

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Konkurs Kotanyi
Leczo z chilli »
Pogoda brzydka nie ma jak iść na grilla nad jeziorko ,został tylko elektryczny grill ale co to dla mnie żaden problem :)
Wystarczy mieć :)
rosół z kury 2 kostki
listki pietruszki świeże dosyć sporo
czubryca zielona
bazylia i oregano
oliwa z oliwek szklanka
Pierś z kurczaka około 1.1/2 kg
PRZYGOTOWANIE:
W misce rozkruszyłam 2 kostki rosołku wlałam szklankę oliwy z oliwek wymieszałam do rozpuszczenia. Dodałam pietruszkę świeżą same listki które pokroiłam drobno dodałam po łyżeczce oregano bazylii i czubrycy zielonej wymieszałam. Piersi z kurczaka umyłam przekroiłam każdą na połowę włozyłam w marynatę wszystkie wymieszałam w niej i wstawiłam do lodówki na 2 godziny . Po czy wyjęłam i kładłam na rozgrzany grill polewałam marynatą i obracałam co jakiś czas by się jednakowo usmażyło . Nie che przesadzać ale pierś bardzo szybko sie usmażyła . Byłam zadowolona.
piątek, 10 sierpnia 2012, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2012/08/Piers-z-grilla.html