Wykonanie
SYLWESTROWA
SAŁATKAPodczas tworzenia Sylwestrowych smaków zostało mi mnóstwo "śmieci"... Z sałatki z
krewetkami pół opakowania rozmrożonego surimii i pół puszki
kukurydzy, z koreczków mały pokrojony już w kawałki
serek pleśniowy, kilka kawałeczków
ogórka kiszonego, jakieś zabłąkane
oliwki (
potem okazało się, ze miały być do martinii :P ale co tam! ). Popatrzyłam na te "cuda" i nie wiele myśląc zaczęłam tworzyć.
Sałatka wyszła naprawdę pyszna - w
sumie pewnie bez okazji, tak bym nie połączyła smaków ;) Z przyjemnością ją publikuję i zapisuję przepis także da siebie,
póki pamiętam, by powtórzyć to dzieło przy okazji chęci na
Owocki Morza :) W przeciwieństwie do Sałatki z
Owocami Morza ta nieco bardziej na ostro, a
winogrona dają jej tylko delikatny posmak
słodyczy :)Z przyjemnością dodaję do Akcji Domi i Loriel i Franky :)
Składniki na małą dość głęboką miseczkę :(taką jak widać na zdjęciach - porcja dla 2-4 osób)
pół opakowania surimii - ok. 150ggruby plaster
sera pleśniowego dojrzewającego - taki "Valbon" nppół puszki
kukurydzy10
winogron ciemnych10-12
oliwek z pastą
paprykowącała nieduża
cebulapół - może nawet mniej
ogórka kiszonego1-2 łyżki
majonezupół łyżeczki
musztardy (opcjonalnie)
pieprzsólSurimii,
ser,
cebulkę,
ogórek kiszony kroimy w niedużą kosteczkę.
Oliwki i
winogrono w krążki. Dorzucamy
kukurydzę,
majonez,
musztardę, solimy,
pieprzymy do smaku. Mieszamy całość i próbujemy :) Świetnie komponuje się z
szampanem i Martini ze Spritem :) Smaczności !!! :>