Wykonanie
Co tu dużo pisać. Po prostu je uwielbiam :)potrzebne składniki:naleśniki:2
jajka,1 szklanka
mleka,1 szklanka
wody,1,5 szklanki
mąki,1 łyżka
oleju,1 łyżeczka
cukru waniliowego,szczypta
soli,
olej do smażenia.nadzienie
serowe:0,5 kg
białego sera,100 g
serka homogenizowanego waniliowego,2
żółtka,2 łyżki
cukru,łyżeczka
cukru waniliowego,ewentualnie łyżka
śmietany.
Mleko,
jajka,
mąkę,
olej,
cukier waniliowy i
sól miksujemy, na końcu dodajemy
wodę.Ciasto na naleśniki powinno
mieć konsystencję rzadkiej
śmietany, jeśli jest za gęste dodajemy
wody, jeśli za rzadkie -
mąki.Ciasto dobrze jest zostawić na jakieś 30 minut, żeby sobie odpoczęło.Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej wytłuszczonej patelni.
Żółtka miksujemy z
cukrem i
cukrem waniliowym na kogel-
mogel, dodajemy
ser (można go zmielić, lub po prostu rozdrobnić widelcem),
serem waniliowy i miksujemy, jeśli masa jest za gęsta dodajemy
śmietanę.Naleśniki smarujemy
serem, składamy i podsmażamy na
maśle.