Wykonanie
            Kanapka z domowym pasztetem to bardzo fajne śniadanie, do tego świeży 
pomidor, czy 
kiszony ogórek, a może odrobina 
musztardy- kto co lubi.Przedstawię dziś moją wersję pasztetu z 
kurczaka, z warzywami i bez 
podrobów, ale z dużą ilością 
majeranku. Taki pasztet lubię najbardziej.Składniki:4 tylne ćwiartki z 
kurczaka3 
marchewkiSeler2 
pietruszkiCebula3 
listki laurowe5 ziarenek 
ziela angielskiegoSólPieprzDość sporo 
majerankuSucha 
bułka + szklanka 
wodyJajko150g gotowanego 
boczku bez skóryWykonanie:
Kurczaka należy dokładnie umyć włożyć do garnka z 
wodą, dodać umyte i obrane warzywa, listki i ziele. Gotować mniej więcej godzinę.Po ugotowaniu odcedzić, zostawić tylko 
kurczaka, 
marchewkę, 
seler i 
pietruszki, resztę wyrzucić.
Bułkę namoczyć w szklance 
wodyMięso obrać z kości i chrząstek, zmielić, zmielić też 
marchewkę, 
seler i 
pietruszkę, jak również 
boczek. Dodać 
bułkę razem z 
wodą i 
jajko. Przyprawić do smaku 
solą, 
pieprzem i 
majerankiem.Wszytskie składniki dokładnie wymieszać.Przełożyć do podłużnej blaszki wysmarowanej 
olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 45 minut.


