Nie macie dzisiaj nic na obiad? O to propozycja, jak go zrobić w mniej niż pół godziny :-) gorąco polecam...Składniki:1 duża cebula3 ząbki czosnkuok. 500 g wiejskiej kiełbasy wieprzowejok. 400 g pokrojonych pomidorów z puszki1 mała puszka groszku konserwowegoodrobina białego winapęczek szczypiorkuprzyprawy:oregano, bazyliasól, pieprzszczypta cukrudo smażenia:oliwa z oliwekdo posypania:tarty parmezanWykonanie:Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodać pokrojoną w kawałki kiełbasę i smażyć na dość dużym ogniu, aż się zrumieni.Dodać wino oraz pomidory, doprawić do smaku przyprawami i dusić na małym ogniu ok. 10 minut.W między czasie ugotować makaron al dente.Pod koniec dodać do sosu groszek i posiekany szczypiorek.Wszystko wymieszać z ugotowanym i odcedzonym makaronem.Podawać posypane startym parmezanem.Smacznego :-)