ßßß
Składniki dla 1 osoby1 filet z piersi kurczakasłodka i ostra papryka w proszkusólpieprz1 pomidorpo kilka listków 3 gatunków sałat (ja użyłam: roszponki, sałaty rzymskiej i sałata radicchio)1/2 papryki żółtej4 pieczarki1/2 czerwonej cebulichleb pełnoziarnisty (na zdjęciu przedstawiam wersję z chlebem pszennym)olej rzepakowy1 łyżka masładressing:1 łyżka miodu1 łyżka cytryny1 łyżka oleju rzepakowego1 łyżka musztardy francuskiej1 łyżka musztardy Dijonsól i pieprzWszystkie składniki wymieszać.Przygotowanie:1. Filet z piersi kurczaka osuszyć ręcznikiem papierowym. Paprykę ostrą i słodką oraz olej wymieszać i natrzeć tym kurczaka.2. Kurczaka smażyć na patelni teflonowej grillowej. Na osobnej patelni podsmażyć pieczarki na maśle (1/2 łyżki) oraz na kolejnej grzanki z chleba również z pozostałą ilością masła.3. Sałatę poszarpać i ułożyć na talerzu. Na nią wyłożyć pokrojonego w ćwiartki pomidora oraz paski żółtej papryki i krążki czerwonej cebuli. Wszystko posolić i popieprzyć.4. Na warzywa wyłożyć pokrojoną pierś kurczaka i podsmażone pieczarki. Ozdobić grzankami.5. Całość polać przygotowanym dressingiem.


Smacznego:)