ßßß Cookit - przepis na Chleb otrębowy

Chleb otrębowy

nazwa

Wykonanie

autor przepisu Viola
14 łyżek otrąb owsianych
10 łyżek otrąb pszennych
15 g drożdży sypkich
3 jajka
15 łyżek mleka
tymianek
sól gruboziarnista
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać wcześniej zmiksowane na mąkę otręby i jajka,
dokładnie wymieszać, dodać tymianek ( ilość wedle uznania) i jeszcze raz wymieszać.
Przelać ciasto do posmarowanej olejem i wysypanej otrębami foremki bądź użyć silikonowej.
Odstawić na 30 min do wyrośnięcia.
W tym czasie rozgrzać piekarnik na 200 stopni.
Po wyrośnięciu,chleb posypać grupoziarnistą solą ( bądź sezamem, użyj fantazji)
piec 30 min
zamiast tymianku można użyć rozmarynu bądź oregano, kto co lubi
doskonale smakuję z drobno posiekaną papryką chili :)
You can translate this page with the translator on top of the page of the left hand side.
Źródło:http://funandtaste.blogspot.com/2012/08/chleb-otrebowy.html