autor przepisu Viola14 łyżek otrąb owsianych10 łyżek otrąb pszennych15 g drożdży sypkich3 jajka15 łyżek mlekatymianeksól gruboziarnistaDrożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać wcześniej zmiksowane na mąkęotręby i jajka,dokładnie wymieszać, dodać tymianek ( ilość wedle uznania) i jeszcze raz wymieszać.Przelać ciasto do posmarowanej olejem i wysypanej otrębami foremki bądź użyć silikonowej.Odstawić na 30 min do wyrośnięcia.W tym czasie rozgrzać piekarnik na 200 stopni.Po wyrośnięciu,chleb posypać grupoziarnistą solą ( bądź sezamem, użyj fantazji)piec 30 minzamiast tymianku można użyć rozmarynu bądź oregano, kto co lubidoskonale smakuję z drobno posiekaną paprykąchili :)You can translate this page with the translator on top of the page of the left hand side.