Wykonanie
            Kolejna 
sałatka z 
arbuza tym razem z dodatkiem wspaniałego 
owczego sera, który skradł moje 
serce i choć uwielbiam 
fetę obawiam się, że 
mogę ją zwyczajnie zdradzić :) Czas na pyszne letnie sałatki niebawem się kończy, jednak jesienną 
porą można delektować się równie pysznymi 
smakami jak i teraz więc niebawem zacznę repertuar zimowy:) Dziś jednak prezentuję 
sałatkę z dodatkiem ulubionego 
octu balsamicznego, który jest w mojej kuchni po prostu niezbędny...do ciast, do 
lodów, do deserów czasami do 
sosów, 
serów i prawie najważniejszy w sałatkach... ten poniżej otrzymałam w prezencie od firmy, która ma cieplutką nazwę Smaki Południa za co bardzo dziękuję, zresztą nie tylko za to ale za całą gamę produktów! ...
makarony, pesto, 
konfitury, 
herbaty...kokilki i piękną deseczkę, która zresztą została już wykorzystana:)
Ocet balsamiczny w 
sałatce arbuzowej jest jak zbawienie, zdecydowanie ją orzeźwia i nadaje szlachetnego aromatu...wielu z Was już takiego wariantu próbowało, jeśli jednak jest ktoś kto nie miał okazji to polecam pobudzić 
kubki smakowe:)

Składniki:1/2 mniejszego 
arbuzamix ulubionych 
sałat2 twarde 
gruszkiser owczyświeże listki 
miętykiełki lucernyocet balsamico Colavita
cynamonowe prażone 
pestki dyniłyżka 
oleju lnianegoArbuza wydrążyć, ładnie dociąć i wrzucić w przygotowaną miseczkę 
sałatę, 
kiełki, kostki lub kulki 
arbuzowe, pokrojoną na cienkie plastry 
gruszkę, 
owczy ser pokruszony i 
pestki dyni.Wszystko dobrze wymieszać, polać 
olejem lnianym i 
octem balsamicznym. Na końcu posypać wierzch świeżą 
miętą. Zjeść od razu :)