Wykonanie
Upalny dzień vol. 2. Lemoniada się już skończyła. Czas na smoothie, niekoniecznie
truskawkowe . Zostało nam jeszcze sporo
mięty z lemoniady, więc postanowiłem ją wykorzystać. Ale nie samą, jak w mrożonym mojito, nie miałem też ochoty na smoothie z
kiwi . Postawiłem na
arbuza. I to był strzał w dziesiątkę :)Składniki:około 400 g
arbuzakilkanaście liści
mięty (u nas
mięta cytrynowa)po 4-5 dużych kostek
lodu na porcje
Mięte przesypać do miksera i zmielić na wysokich obrotach. Do zmiksowanej papki dodać kilka kostek
lodu i jeszcze raz zmiksować, aż
lód pokruszy się. Dodać
arbuza i zmiksować.Przelać do wysokich szklanek i cieszyć się pełnią sezonu
arbuzowego:)Idealne na podwieczorek na tarasie w upalny dzień.