Wykonanie
Precz z zimą brrr...zapowiadam wiosnę!Piękne kolory,
truskawki...Ja i On...może odrobina
czekoladyale gorzkiej bo przeczytał, że zdrowa i dietetyczna :-)powiedzmy, że się zgadzam...niech mu na zdrowie będzie!Tym bardziej, że kupuje dobrej jakości to i ja zjem:-)
mojego przepisuSkładniki:400g
serka homogenizowanego250ml
mleka skondensowanego w kartoniku1/2 szklanki
cukru1 torebka
cukru waniliowego1,5 łyżki
żelatyny1/2 szklanki gorącej
wodygalaretka truskawkowa250g
truskawekPrzygotowanie:Najpierw rozpuszczamy
żelatynę w gorącej wodzie i odstawiamy ją do ostygnięcia.
Serek,
mleko,
cukier i
cukier waniliowy miksujemy.Wlewamy powoli
żelatynę, dobrze mieszając by nie powstały grudki i chłodzimy w lodówce ok 30 minut.W tym czasie przygotowujemy
galaretkę zmniejszając ilość
wody do 1 szklanki.Studzimy i czekamy aż lekko stężeje i
zrobi się galaretowata.Wykładamy sernik na paterę wcześniej mocząc przez chwilę spód blaszki w ciepłej wodziepo to by ładnie dał się przełożyć z formy.Dekorujemy wierzch połówkami
truskawek i polewamy stężoną
galaretką.Wkładamy ponownie do lodówki i czekamy ok 15 minutSmacznego!Dodaje do akcji: