Wykonanie
Składniki na 4 porcje:1 opakowanie
galaretki truskawkowej500 ml
wody500 ml
mlekacukier10 g
żelatyny200 ml musu z
truskawekMus z
truskawek przygotowałam latem. Zmiksowane
owoce w pojemnikach zamroziłam, tak aby zimą móc wykorzystać przygotowany wcześniej mus i przypomnieć sobie
owocowe smaki lata:)
Galaretkę wsypujemy do wrzącej
wody. Mieszamy aż się rozpuści. Gdy ostygnie rozlewamy do przezroczystych pucharków lub szklanek. Następnie wstawiamy do lodówki do czasu aż
galaretka stężeje.
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości ciepłej
wody. Następnie płyn mieszamy z gorącym
mlekiem. Słodzimy do smaku. Ostudzonym płynem uzupełniamy pucharki z
truskawkową galaretką. Wstawiamy do lodówki.Gdy całość zastygnie deser będzie gotowy do jedzenia.Ilość warstw zależy od nas. U mnie są 2 warstwy
czerwonej galaretki, 2 białej
galaretki, a na samym wierzchu dodałam jeszcze mus z
truskawek.