Wykonanie
Dziś baardzoo kolorowo ...pomimo tego, że deser nie należy do lekkich i orzeźwiających jest uwielbiany przez wielu z nas..nawet gdy taki upał na zewnątrz - ja tam lubię szczególnie gdy
jadę do lasu i mam świeżo zerwane
jagody w potach i
dziwnych odgłosach gdy obejdą mnie ogromne mrówki:) tak właśnie było tym razem!
przepis własnySkładniki:400ml
mleczka kokosowego200g świeżych
jagódkilka czerwonych
borówek do dekoracji200ml
śmietanki kremowej 36% na wierzch3 łyżeczki płaskie
żelatyny w proszku + 1/4 szklanki
mleka3/4 szklanki
cukruPrzygotowanie:
Mleko kokosowe podgrzać wraz z
cukrem, nie doprowadzając do wrzenia. Pozostałe
mleko (1/4 szklanki ) podgrzać i rozpuścić w nim
żelatynę, dodać do gorącego
mleka kokosowego.
Jagody włożyć do blendera i zmiksować na pulpę, następnie przełożyć je do ciepłego jeszcze
mleka kokosowego, wymieszać i schłodzić. Przelać do pucharków i odstawić do lodówki na 2 godziny. W tym czasie ubić
śmietankę kremówkę na sztywno, udekorować nią wierzch i posypać świeżymi
owocami.