ßßß Cookit - przepis na Carpaccio z wołowiny

Carpaccio z wołowiny

nazwa

Wykonanie

przepis Rafała
Składniki: na 2 porcje
300g wołowiny pokrojonej w cieniutkie plasterki
1 opakowanie rukoli
2 łyżki pesto genovese
1/2 limonki
3 łyżki parmezanu
3 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Wołowinę należy przed krojeniem zamrozić.
Po wyciągnięciu z zamrażalnika, kroimy ją na cienkie plasterki, najlepiej zrobić to nożem elektrycznym.
Rukolę ułożyć na talerzu, zrobić kleksy z pesto a następnie układać warstwami pokrojone płaty wołowiny skrapiając ją przy tym cytryną i robiąc kleksiki z pesto.
Na koniec polać oliwą z oliwek, oprószyć solą i pieprzem oraz udekorować startym parmezanem.
Smacznego!
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2012/02/carpaccio-z-woowiny.html