ßßß
Składniki: na 2 porcje2 piersi z kurczaka2 średniej wielkości ziemniakisól, pieprz do smakuduża cebula2 ząbki czosnku1/4 łyżeczki imbiru1łyżka jogurtu naturalnego do każdego talerza1/4 łyżeczki garam masala1/4 łyżeczki zmiażdżonych nasion kolendry1/4 łyżeczki mielonego kardamonusłodkiej papryki1/2 łyżeczki chili1 puszka krojonych pomidorów2 łyżeczki tandoori masala lub papryki w proszku3 łyżki oleju do smażenia1 pomidorPrzygotowanie:Do garnka wlej olej, rozgrzej i wrzuć pokrojone w grubą kostkę ziemniaki.Lekko je podsmaż, dodaj pomidory, pokrojoną cebulę w kostkę, zmiażdżony czosnek i wszystkie przyprawy.Gotuj do miękkości ziemniaków, następnie dodaj pokrojone w kawałki piersi z kurczaka i duś na małym ogniu około 10 minut aż sos zrobi się dość gęsty. Na końcu dorzuć jednego pokrojonego w ósemki pomidora.Nałóż do miseczek, dodaj do każdej po łyżce jogurtu naturalnego i udekoruj zielonym koperkiem.Smacznego!