Wykonanie
przepis własnySkładniki: na 4 słoiczki400ml
śmietanki kremówki50ml
mleka skondensowanego50g
cukru1
laska wanilii2 łyżeczki
żelatyny + 2 łyżki
wody* dodatkowo: 1 łyżeczka
żelatyny + 2 łyżeczki
wody do
galaretki z
granatu, jeden
owoc granatu.Przygotowanie:
Śmietankę,
mleko,
cukier,
wanilię podgrzewamy nie dopuszczając by się zagotowała.
Żelatynę wsypujemy do gorącej
wody dobrze mieszając do rozpuszczenia, następnie przelewając ją do gorącej
śmietanki, mieszamy i odstawiamy do ochłodzenia.
Granat wydrążamy pozostawiając sok. Rozpuszczamy kolejną łyżeczkę
żelatyny w gorącej wodzie dobrze mieszając do rozpuszczenia, następnie dodajemy ją do soku i
owocu granatu, mieszamy i odstawiamy. Pannę cottę przelewamy do kubeczków i chłodzimy przez pół godziny, wyciągamy, przelewamy na wierzch
galaretkę z
owocem i ponownie chłodzimy tym razem około 2 godzin. Po tym czasie podajemy.Smacznego:)