ßßß Cookit - przepis na Bánh mì z wieprzowiną i marynowanymi warzywami

Bánh mì z wieprzowiną i marynowanymi warzywami

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam Bánh mì przede wszystkim za urok i za marynowane warzywa, są po prostu pyszne i kiedy czasem zostają w słoiku na kiedyś tam, i kiedyś rzeczywiście spojrzę na nie kuszącym wzrokiem, są jeszcze lepsze niż zaraz po przygotowaniu ... delikatne i aromatyczne, słodkie, kwaśne i pikantne czyli to co lubię najbardziej! Kto by się nie skusił na takie kolorowe śniadanie, chyba nawet najedzony popadłby w depresję :-)
przepis własny
Składniki:
1 bagietka
marynowane warzywa z tego przepisu klik
pieczona polędwiczka wieprzowa z tego przepisu klik
papryka chili pocięta w plasterki
dużo liści kolendry
Składniki: na orientalny sos
2 cm kawałek startego imbiru na tarce do cytrusów
1 ząbek czosnku startego na tarce do cytrusów
1 mała chili bardzo drobno posiekana
kilka listków kolendry posiekanej
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka oleju sezamowego
1 łyżeczka sosu sojowego
Bagietkę odświeżamy w piecu przez około 5 minut w temperaturze 180' , następnie przekrawamy ją wzdłuż tak by nacięcie było z jednej strony, smarujemy orientalnym sosem jej środek, do środka wciskamy marynowaną marchew, rzepę oraz cebulę, kroimy na cienkie plastry wieprzowinę, wkładamy ją w środek nafaszerowanej bagietki, posypujemy pociętą ukośnie chili oraz świeżymi listkami kolendry. Podajemy od razu! Smacznego :-)
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2015/05/banh-mi-z-wieprzowina-i-marynowanymi.html