ßßß
przepis własnySkładniki:150g biszkoptów ( użyłam okrągłych )250g serka mascarpone2 białka ubite na sztywno z cukrem250 ml śmietany kremówki ubitej na sztywno50g cukru ( do białek )200g malin4 łyżki kakaoduża szklanka kawy espresso1/2 szklanki syropu cukrowego lub miodu3 łyżki amaretto lub innego alkoholuPrzygotowanie:Biszkopty wyłożyć do naczynia. Syrop cukrowy zmieszać z kawą i alkoholem, nasączyć biszkopty w naczyniu i odstawić.Mascarpone dobrze wymieszać na krem, dodać ubite białka z cukrem, delikatnie wymieszać dodając ubitą kremówkę. Część masy wyłożyć na nasączone biszkopty, oprószyć kakao i ułożyć kolejną warstwę biszkoptów tym razem zanurzając je w kawie przed włożeniem do naczynia by nie zalać masy serowej.Wyłożyć na biszkopty kolejną część masy serowej, oprószyć ponownie kakao i ułożyć ciasno maliny.Chłodzić dobre 2 godziny.Smacznego :)