Wykonanie

Ostatnio z gorgonzolą były u mnie placki ziemniaczane, a dzisiaj jajecznica z dodatkiem tego
sera, równie smakowita:)Składniki na jedną porcję:* 2
jajka + 1
żółtko* 1 - 2
pieczarki* kawałek gorgonzoli* łyżka
masła*
sól,
kurkuma,
lubczykNa patelnię wrzuciłam
masło i pokrojoną na małe kawałki gorgonzolę. Mieszałam do rozpuszczenia
sera.
Jajka,
żółtko i pokrojone
pieczarki rozkłóciłam w miseczce. Sypnęłam szczyptę
kurkumy i wylałam na patelnię z rozpuszczonym
serem. Smażyłam powoli, na końcu doprawiłam
solą.Rozdzieliłam sprawiedliwie pomiędzy przygotowane kromki
chleba, posypałam
lubczykiem i zjadłam z lubością wielką!

"Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami. "
SenekaKomentarze