Bardzo smaczna pozycja na obiad :) Dodatek szalwi czyni ja wyjatkowa.Dla 4 osob:3 kwasne jablka500 g piersi kurczaka2 lyzki smietany creme fraiche1 lyzka olejusol, pieprz200 ml bulionu warzywnego1 lyzka musztardypol lyzeczki suszonej szalwiJablka obrac, wyciac gniazda nasienne, pokroic w osemki. Podsmazyc na pol lyzki oleju ok. 10 minut az zbrazowieja. Piers kurczaka pokroic w gruba kostke, posolic i popieprzyc. Jablka wyjac z patelni i odstawic, na pozostalym oleju podsmazyc mieso. Dodac bulion i musztarde, wymieszac, gotowac ok. 5 minut. Dodac szalwie i jablka, wymieszac. Dodac smietene i wymieszac. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Smakuje z pure ziemniaczanym.Przepis z: "Lisa. Kochen und Backen" nr 2/2012