« Surowka wiosennaPasztet z kurzych watrobek z ... »Jajka na sledziowym sosieCzasem mnie nachodzi ochota na sledzie :)dla 4 osob:2 korzenne filety z matiasa1 twarde jablkowinnesok z cytrynypeczek dymki ze szczypiorkiemkilak galazek koperku100 g lagodnego zoltego sera1/2 lyzeczki musztardy dijonkilka lyzek majonezu6 jajek na twardoWyplukane i osuszone filety pokroic w kostke. Jablko obrac, pokroic w kostke, skropic sokiem z cytryny i dodac do sledzi. Ser zetrzec na tarce, dymke pokroic w plasterki, koperek posiekac. Wsyztsko dolozyc do sledzi. Dodac msuzstrade i majonez w takiej liosci, aby powstal gesty sos. Przyprawic do smaku. Przelozyc na polmisek i przybrac polowkami ugotowanych jajek.Przepis z: "Moje gotowanie" nr 4/2015poniedziałek, 15 czerwca 2015, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »