Wykonanie
« Bozonarodzeniowe
maslane ...
Jablko pieczone z piankami ... »
Moze wyprobujecie w te Swieta?
Dla 4 osob:750 g ziemniakow500 g brokulow400 g filetow z
lososiasol200 g
smietany creme fraiche2 lyzki
musztardy francuskiej ziarnistej
pieprz2 lyzki startego
parmezanuZiemniaki obrac i ugotowac w osolonej wodzie.
Brokuly oczyscic, podzielic na rozyczki, zblanszowac we wrzacej, osolonej wodzie przez ok. 7 minut. Odcedzic.
Ziemniaki pokroic w osemki.
Lososia pokroic na kawalki.
Smietane wymieszac z
musztarda, doprawic do smaku
pieprzem i
sola.
Lososia,
ziemniaki i
brokuly ulozyc w formie do zapiekania, polac
smietana wymieszana z
musztarda i posypac startym
parmezanem. Piec w temperaturze 200 °C (z temoobiegiem- 180°C) ok. 20 minut.Przepis z: "Lisa. Kochen & Backen" nr 1/2011środa, 18 grudnia 2013, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »