Dawno nie korzystalam z gofrownicy. Ale pora odswiezyc znow znajomosc. Zrobilam probe generalna na "tatusiowe sniadanie" w niedziele ;) Albo podwieczorek. Maluchy pomagaly w probie generalnej. Ale przede wszystkim podjadaly. co tylko sie dalo ;) Ciasto nieco mniej tradycyjne, dodatki juz tak- truskawki i bita smietana.Dla 4 osob:175 g masla175 g cukru1 opakowanie cukru waniliowego4 jajka200 g maki1 lyzeczka proszku do pieczenia250 g sera Ricotta300 ml smietany kremowejtruskawki- wedle uznaniaUbic maslo z cukrem i cukrem waniliowym na puszyta mase. Pojedynczo dodawac jajka wciaz ubijajac. Dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia, wymieszac. Nastepnie dodac ser rocotta i wymieszac. Gofrownice posmarowac pedzelikiem tluszczem. kazdorazowo wkladac 2 duze lyzki ciasta, rozprowadzic i zamykac gofrownice. Bedzie ok. 8-10 gofrow. Podawac z truskawkami i bita smietana.Wpis dodaje do akcji:Przepis z: "Für Sie. Kochen & Verwöhnen" nr 2/09