Wykonanie
Wakacyjna passa sałatek. Bo bardzo dobrze się sprawdzają, bo mamy świeże produkty.
Arbuzowe połączenie greckich smaków plus
miodowo-
cytrynowy sos wraz z
miętą dają niepowtarzalny smak. Danie jest odświeżające i lekkie. Mniam mniam.
Składniki (na 1000 g):1 kg
arbuza250 g
sera feta1/2
czerwonej cebuli50 g
oliwekZ
arbuza wytnij miąższ i pokrój go w kostkę.
Fetę także na kostkę.
Oliwki przetnij w talarki, a
cebulę w piórka. Wszystko delikatnie zamieszaj.2 łyżki
oleju1 łyżeczka
miodu1 łyżeczka
mięty suszonejsok z połówki
cytrynypieprzsólWszystko dokładnie wymieszaj i polej
sałatkę powstałym sosem.
Wartość Kaloryczna 110 kcal (100 g)
Białko 4,1 gWęglowodany 10 , 7 gTłuszcz 6 , 1 g