Wykonanie
Zostało mi trochę
pieczarek i zastanawiałam się co z nimi zrobić..No i proszę oto zapiekanka...30 dkg
makaronu [ świderki, kolanka lub rurki]2
papryki- zielona i czerwona [ u mnie 2 czerwone]15 dkg
pieczarek20 dkg
schabu1
cebulasól.
pieprz1 łyżka
olejuMakron ugotować na pól miękko, ostudzić.
Pieczarki umyć , pokroić w paseczki i podsmażyć na połowie
oleju.
Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w paski, dodać do
pieczarek.
Schab pokroić w paski,
cebulę obrać i razem podsmażyć na pozostałym
oleju.Wymieszać wszystkie składniki i wyłożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem.Można posypać tartym
serem żółtym.Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.Przepis dodaję do akcji Warzywa psiankowate .