Wykonanie
Moje dzieci kochają gotową
kaszkę na
mleku pewnej polskiej firmy, której nazwy teraz pisać nie
będę z wiadomych względów ;-). Zawsze jak jechaliśmy do Polski Babcia robiła jej zapas w lodówce. Po przeczytaniu składu na opakowaniu, postanowiłam robić im podobną w domu, na ciepło i z
owocami.
Kaszka jest o idealnej, niezbyt gęstej konsystencji (choć oczywiście zależy to od preferencji), a dodatek kremówki powoduje, że jest bardzo delikatna... Polecam!Składniki na 2 porcje:1,5 szklanki
mlekapół szklanki
śmietany kremówki 30%szczypta
soli1 łyżka
cukru2,5 łyżki
kaszy manny1 szklankę
mleka zagotować z kremówką, szczyptą
soli i
cukrem w garnuszku z grubym dnem. W szklance rozrobić pozostałe pół szklanki zimnego
mleka i
kaszę. Rozrobioną
kaszę wlać na wrzące
mleko, zagotować, pogotować 2 - 3 minuty.Podawać ciepłą lub przestudzoną, z
owocami.Smacznego :-).