Wykonanie
Kaszka Manna na
mleku - któż nie zna tego prostego, taniego i szybkiego deseru... smak dzieciństwa niejednego z nas.
Kaszkę możemy podać z wieloma dodatkami, począwszy od świeżych
owoców,
sosów,
przetworów owocowych, a skończywszy na
czekoladzie, puddingach czy
bitej śmietanie. W każdej wersji smakuje wyśmienicie i z pewnością zyska
grono fanów wśród najmłodszych.
Kaszka Manna na
Mleku - Składniki: (ok. 3 porcje)600 ml
mleka60 g
kaszy manny3 łyżki
cukruszczypta
soliKaszka Manna na
Mleku - Sposób przygotowania:Ok. 150 ml
mleka rozrobić z
kaszką. Resztę
mleka zagotować dodając
cukier i
sól.Do gotującego się
mleka dodać rozrobioną
kaszę i gotować ok 5 minut na niedużym ogniu.Całość należy niemal ciągle mieszać, tak aby
kaszka nie przywarła.Podawać z
owocami,
puddingami,
sokami, sosami owocowymi itp.