ßßß
Deser z tych lekkich, szybkich i bardzo smacznych. Zwłaszcza dla tych, którzy tak jak ja, lubią kwaskowy smak rabarbaru (dlatego starajcie się nie przesłodzić deseru). Rabarbar warto mieć przygotowany schłodzony w lodówce, a przy gościach tylko przełożyć do szklanek, by natychmiast podać.Składniki na 4 porcje:2 szklanki (220 g) obranego i pokrojonego na większe kawałki rabarbaru40 g drobnego cukru do wypieków125 ml wodypół łyżeczki cynamonu250 ml jogurtu naturalnego, waniliowego lub greckiego1/3 szklanki podpieczonego muesliW niedużym garnuszku umieścić rabarbar, cukier, wodę, cynamon. Zagotować i pogotować około 10 minut, aż rabarbar będzie mięciutki, mieszając od czasu do czasu. Przestudzić, schłodzić w lodówce.Rabarbar podzielić pomiędzy 4 nieduże pucharki, na wierzch wyłożyć jogurt, posypać muesli.Smacznego :-).
Przepis pochodzi z magazynu AWW.