Wykonanie
Deser z tych lekkich, szybkich i bardzo smacznych. Zwłaszcza dla tych, którzy tak jak ja, lubią kwaskowy smak
rabarbaru (dlatego starajcie się nie przesłodzić deseru).
Rabarbar warto
mieć przygotowany schłodzony w lodówce, a przy gościach tylko przełożyć do szklanek, by natychmiast podać.Składniki na 4 porcje:2 szklanki (220 g) obranego i pokrojonego na większe kawałki
rabarbaru40 g drobnego
cukru do wypieków125 ml
wodypół łyżeczki
cynamonu250 ml
jogurtu naturalnego,
waniliowego lub greckiego1/3 szklanki podpieczonego
muesliW niedużym garnuszku umieścić
rabarbar,
cukier,
wodę,
cynamon. Zagotować i pogotować około 10 minut, aż
rabarbar będzie mięciutki, mieszając od czasu do czasu. Przestudzić, schłodzić w lodówce.
Rabarbar podzielić pomiędzy 4 nieduże pucharki, na wierzch wyłożyć
jogurt, posypać
muesli.Smacznego :-).
Przepis pochodzi z magazynu AWW.