Wykonanie
Uwielbiam kompoty, ale odkąd dostaliśmy od Teściów mnóstwo słoików z kompotem
jagodowym,
wiśniowym i
czereśniowym - nie czułam potrzeby gotowania jakiegokolwiek innego.
Rabarbar jest jednak wyjątkowy, orzeźwiający, pyszny...dlatego, gdy tylko kupiłam kilka pęczków, od razu pomyślałam o kompocie. Polecam Wam!Potrzebujemy:3 łodygi
rabarbaru2 litry
wodycukier do smaku (3-4 łyżki)1 laska
cynamonuWodę wraz z
cynamonem gotujemy aż do wrzenia.
Rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do zagotowanej
wody, gotujemy na średnim ogniu przez około pół godziny. Po tym czasie całość przecedzamy przez sitko, pijemy po schłodzeniu. Smacznego!PS> Zapraszam na www.elexis-style.blogspot.com - przeczytajcie na temat sponsoringu blogowego