Wykonanie
            
Jednym z najpopularniejszych sposobów wykorzystywana 
rabarbaru, jest zrobienie z niego kompotu. W zależności od ilości dodanego 
cukru może on być słodki lub kwaśny i orzeźwiający. Ja zdecydowanie wolę ten drugi sposób, a jeśli dla kogoś będzie za kwaśny to zawsze można go dodatkowo posłodzić 
cukrem lub 
miodem.Składniki:500 g 
rabarbaru1,5 l 
wody2 łyżki 
cukru½ łyżeczki 
cynamonu3 plasterki 
cytrynyWykonanie:
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki.Tak przygotowany 
rabarbar przełożyć do garnka i zalać 
wodą. Gotować aż 
rabarbar będzie miękki około 30 minut.Dodać 
cynamon i 
cukier, gotować przez 2 - 5 minut.Ostudzić i wrzucić do niego plastry 
cytryny.



