ßßß
 
            
         Składniki:1 litr wody2 duże łodygi rabarbarucukier (do smaku, ja dałam ok 3 łyżek)kilka goździków (3-4)ok 0,5 łyżeczki cynamonu
Składniki:1 litr wody2 duże łodygi rabarbarucukier (do smaku, ja dałam ok 3 łyżek)kilka goździków (3-4)ok 0,5 łyżeczki cynamonu Przygotowanie:Rabarbar kroimy w kostkę. Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy rabarbar, cukier oraz przyprawy. Wszystko gotujemy, aż owoce będą miękkie, ok 15 minut. Następnie czekamy, aż się schłodzi i serwujemy zimny z kostkami lodu, ew. w temperaturze pokojowej.
Przygotowanie:Rabarbar kroimy w kostkę. Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy rabarbar, cukier oraz przyprawy. Wszystko gotujemy, aż owoce będą miękkie, ok 15 minut. Następnie czekamy, aż się schłodzi i serwujemy zimny z kostkami lodu, ew. w temperaturze pokojowej.



