Wykonanie

Wreszcie nastał czas
rabarbaru! A nawet już trwa od jakiegoś czasu ale...Był taki czas upałów (pamięta to ktoś?? Dziś jest tak koszmarnie mokro i zimno... brrrrrr).. Wtedy to naszła mnie wielka ochota na kompot z
rabarbaru. Przeszukałam internet i oto co udało mi się znaleźć. Przepis jest od Rafasi .Składniki :3
goździkicynamon (najlepiej cały - w pałeczce)2,5 litra
wody350-500g
rabarbarucukier (do smaku... jego ilość jest zależna od
rabarbaru)
cytryna (
sok z cytryny - też do smaku)I teraz tak. Gotujemy
wodę z
goździkami i
cynamonem. W tym czasie kroimy
rabarbar na kawałki. W miarę drobne. Na wrzątek wsypujemy
rabarbar. Gotujemy na małym ogniu ok 40 min.Jak już przestygnie dodajemy
cukier i
sok z cytryny według uznania.Dzieciaki były zachwycone. To chyba dobra rekomendacja, prawda? :)

Wydrukuj przepis