Wykonanie
Były
truskawki, teraz
pora na
rabarbar. Tym razem jako deser, jako drugie śniadanie do pracy. Codziennie zabieramy owsiankę w słoiku, a pewnego dnia postanowiłam zrobić coś innego, ale także w małych słoiczkach, żeby łatwiej było transportować ;)
Składniki:- 220 g obranego i pokrojonego
rabarbaru- 55 g drobnego
cukru- 125 ml
wody- pół łyżeczki
cynamonu-
jogurt naturalny- parę łyżek
muesli lub
płatków owsianychPrzepis:- do garnuszka włożyć
rabarbar, dodać
wodę,
cukier,
cynamon - całość gotować ok 10-15 min, aż
rabarbar będzie miękki - ostudzić i schłodzić w lodówce- schłodzony mus
rabarbarowy rozłożyć pomiędzy pomiędzy słoiczki (starczyło na 3)- na górę rozłożyć
jogurt naturalny, posypać
muesli lub
płatkami owsianymiSmacznego.źródło: Moje Wypieki
wpis dodaję do akcji: