ßßß
 
            
         Składniki:500 g rabarbaru150 g cukru2 łyżki ekstraktu waniliowego (lub 2 łyżeczki cynamonu)Wykonanie:Rabarbar umyć, obrać i pokroić na małe kawałki (jaeżli rabarbaru nie obierzemy uzyskami ładniejszy kolor). Do garnka wrzucić rabarbar, cukier i ekstrakt.(Jeśli robimy wersję z cynamonem należy dolać 1 - 2 łyżki wody) Zagotować, aż cukier się rozpuści, mieszając. Przykryć i chwilę gotować. Następnie odkryć i gotować dalej, aż woda odparuje a rabarbar się rozpadnie.
Składniki:500 g rabarbaru150 g cukru2 łyżki ekstraktu waniliowego (lub 2 łyżeczki cynamonu)Wykonanie:Rabarbar umyć, obrać i pokroić na małe kawałki (jaeżli rabarbaru nie obierzemy uzyskami ładniejszy kolor). Do garnka wrzucić rabarbar, cukier i ekstrakt.(Jeśli robimy wersję z cynamonem należy dolać 1 - 2 łyżki wody) Zagotować, aż cukier się rozpuści, mieszając. Przykryć i chwilę gotować. Następnie odkryć i gotować dalej, aż woda odparuje a rabarbar się rozpadnie. /wydrukuj przepis/
/wydrukuj przepis/