Wykonanie
Zebra zaproponowała wspaniały konkurs. Ponieważ o takim kamienu marzę od dawna, zabrałam się szybko do roboty. Deser wyszedł wspaniały, ale przecież to było jasne -
rabarbar, granola i
serek czy
jogurt, mmm.A do tego jeszcze te patriotyczne kolory :)
Składniki:2 szklanki (220 g) obranego (ja nie obrałam) i pokrojonego na większe kawałki
rabarbaru1/4 szklanki (55 g) drobnego
cukrupół szklanki (125 ml)
wodypół łyżeczki
cynamonu (dałam zamiast tego chlust
wanilii)1 szklanka
jogurtu naturalnego,
waniliowego lub greckiego lub
serek homogenizowany1/3 szklanki podpieczonego
muesliWykonanie:W niedużym garnuszku umieścić
rabarbar,
cukier,
wodę,
cynamon. Zagotować i pogotować około 10 minut, aż
rabarbar będzie mięciutki, mieszając od czasu do czasu. Przestudzić, schłodzić w lodówce.
Rabarbar podzielić, włożyć do szklanek, na wierzch wyłożyć
jogurt, posypać
muesli./wydrukuj przepis/