Biszkopt:6 jajek6 łyżek cukru6 łyżek mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia0,5 łyżeczki octu lub spirytusuMasa:0,5 l mleka1 budyń waniliowy300g masła(ja dodałam jeszcze jedną laskę wanilii)truskawki1 galaretka truskawkowaPrzygotowanie:Białka oddzielić od żółtek i ze szczyptą soli ubić pianę na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier. Dodać żółtka i delikatnie połączyć z pianą. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i ocet - wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Gotowe ciasto przełożyć do formy (lub tortownicy) i piec w nagrzanym piekarniku przez ok 30 min w temp. 180st.Galaretkę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu.Budyń ugotować i przestudzić. Masło utrzeć mikserem i stopniowo dodawać zimny budyń (mała wskazówka: budyń i masło powinny mieć jednakową temp, wtedy masa się nie zważy).Biszkopt przekroić na dwie części. Pierwszy blat posmarować 2/3 masy, przykryć drugą częścią biszkopta. Wierzch ciasta posmarować gładko masą i ułożyć truskawki. Na ułożone owoce wylać tężejącą galaretkę i gotowe ciasto włożyć do lodówki.