Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
steki z łososia norweskiego 4 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
cebula 100 gramów
masło 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 125 mililitrów
bulion warzywny 300 mililitrów
mąka 1 łyżek deserowych
gałka muszkatołowa według uznania
śmietana 100 gramów
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oprószyć
steki solą oraz
pieprzem i skropić
sokiem z cytryny. Oczyszczoną
cebulę pokroić w piórka i poddusić na łyżce
masła. wlać
wino i zagotować. Doprawić
solą oraz
pieprzem. Wlać
bulion, przykryć i gotować 10 minut. Dodać
mąkę wymieszana w 2 łyżkach
wody i zmiksować. Doprawić do smaku
solą oraz gałką i zagotować. Wymieszać ze
śmietana.
Steki z łososia smażyć na pozostałym
maśle po 3 minuty z każdej strony. Usmażone składać na talerzach, polać sosem i posypać posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybSosy i pastyKomentarze:Autor: nonironData: 2011-07-11Beciu! A gdzie Koper? Norwedzy (Szwedzi rowniez) nie jadaja
lososia bez
kopru tzn w 99, 99%
kopru dodaja do sosu:-)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: