Wykonanie
Składniki2 porcje1/3
melona1 dojrzałe
awokado2 porcje
rukoliSos z
papryczką chili:3 łyżki
oliwy extra vergine lub
oliwy o smaku
chili1 łyżka
soku z limonki1/2
papryczki chili, bez pestek, drobno posiekanejszczypta
soli morskiej, świeżo zmielony
pieprz1/2 łyżeczki
cukru brązowego lub
mioduPrzygotowanie
Melona obrać i pokroić w kostkę usuwając pestki, pokroić w kostkę.
Awokado obrać, przekroić, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę.
Melona i
awokado włożyć do miski, doprawić
solą,
pieprzem, szczyptą
cukru, wymieszać i odstawić na 10 minut.Przygotować sos mieszając wszystkie składniki w miseczce.Do miski z
awokado i
melonem dodać
rukolę, polać sosem, wymieszać i podawać.