ßßß
Cookit - przepis na Sałatka z roszponki z gruszką w syropie imbirowym i kozim serem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sałatka z roszponki z gruszką w syropie imbirowym i kozim serem
Składniki
Roszponka
Orzech włoski
Ser kozi
Oliwa extra vergine
Syrop klonowy
Syrop z agawy
Sok z cytryny
Sól
Pieprz
Cynamon
Wykonanie
Składniki1 - 2 porcjegarść
roszponki
1/2
gruszki
gotowanej w
syropie
imbirowym
(z tego przepisu)2 łyżki
orzechów włoskich
6 plasterków
koziego ser
(roladki)
Winegret
:2 łyżki
oliwy extra vergine
2 łyżki
syropu klonowego
lub
syropu z agawy
2 łyżki
soku z cytryny
sól
i
pieprz
szczypta
cynamonu
Do podania:
bagietka
Przygotowanie
Roszponkę
opłukać i osuszyć, włożyć do salaterek. Ugotować
gruszki
w
syropie
imbirowym
, odcedzić i pokroić, przełożyć do salaterek z
roszponką
.
Orzechy włoskie
połamać i zrumienić na suchej patelni, odłożyć. Na gorącą patelnię położyć plasterki
sera koziego
i szybko obsmażyć (jak zacznie się roztapiać zdjąć z patelni i włożyć do salaterek z
sałatką
).Posypać
orzechami
i polać
winegretem
(składniki należy wymieszać w miseczce). Częścią
winegretu
można skropić
bagietkę
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/gruszki/salatka_z_roszponki_z_kozim_serem_gruszka/przepis.html
Przepisy powiązane
Sałatka z gruszką w grzanym winie
Sałatka z winogronami i serem kozim
Zielona pasta. Z bobu
Szpinak z orzechami.
Sałatka z rzodkiewką, granatem i ricottą
Składniki powiązane (0)