ßßß Cookit - przepis na Pizza bardzo cieniutka i chrupiąca

Pizza bardzo cieniutka i chrupiąca

nazwa

Wykonanie

Wpis na blogu
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!
Oceń przepis aby doradzić innym!
Brak głosów
0
0
admin
Pizza bardzo cieniutka i chrupiąca
z mozzarellą, oliwą czosnkową i natką pietruszki
Składniki
8 porcji, dla około 3 - 4 osób:
Ciasto: składniki, wykonanie i pieczenie jak w tym przepisie Farsz:
1,5 szklanki tartego sera (Parmezan, Pecorino, Bursztyn lub inny twardy ser długo dojrzewający)
1,5 szklanki tartej mozzarelli
dużo posiekanej natki pietruszki do posypania
Oliwa czosnkowa:
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
125 ml (1/2 szklanki) oliwy extra vergine
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz i dodatkowo pieprz seczuański
Przygotowanie
Przygotować ciasto jak w tym przepisie . Połączyć wszystkie składniki oliwy czosnkowej w miseczce, odstawić. Połączyć oba rodzaje sera. Rozwałkowywać kolejno ciasto na cienkie placki, skrapiać oliwą czosnkową i nakładać mieszankę serów. Piec przez 8 minut na złoty kolor. Posypać natką pietruszki i od razu podawać.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/pizza/pizza_z_mozzarella_oliwa_czosnkowa/przepis.html