ßßß Cookit - przepis na Rigatoni z boczkiem i natką - szybki obiad!

Rigatoni z boczkiem i natką - szybki obiad!

nazwa

Wykonanie

Kiedy nie macie czasu a chcecie zjeść smaczny obiad polecam pasty!
Bardzo lubię ten zestaw i robię go bardzo często. Wystarczy ugotować "makaron", podsmażyć kilka składników i wymieszać. Nic prostszego.
składniki
"makaron" rigatoni lub penne rigate
4-5 grubszych plastrów wędzonego, surowego boczku
dwa ząbki czosnku w całości, obrane
2 -3 łyżki oliwy z oliwek
pęczek natki pietruszki
ser typu parmezan
pieprz czarny
sól morska
przygotowanie
Gotujemy makaron nie 11 minut jak na opakowaniu tylko około 9.
W tym czasie na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę, dodajemy oliwę, wrzucamy czosnek i czekamy aż odda romat, zrumieni się, wyciągamy i wyrzucamy. Ugotowaną pastę dokładamy do boczku, podsmażamy, dodajemy posiekaną natkę, sól i pieprz. Na konieć posypujemy startym serem.
Bona Apetita!
Źródło:http://bonaapetita.blogspot.com/2014/02/rigatoni-z-boczkiem-i-natka-szybki-obiad.html