Składniki250 g miękkiego masła1 szklanka drobnego cukru lub cukru pudru2 łyżeczki ekstraktu z wanilii4 jajka (w temp. pokojowej)2 szklanki mąki pszennej2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka wiórków kokosowych1 szklanka mleka kokosowego (rozpuszczonego i ostudzonego)Lukier1 szklanka cukru pudrusok z 1/2 cytrynyokoło 1/4 - 1/3 szklanki mleka kokosowegooraz: 4 łyżki wiórków kokosowych do posypaniaPrzygotowanieFormę na babkę z kominem o pojemności 2,5 litra wysmarować masłem i posypać mielonymi migdałami lub bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 165 stopni C.Do misy miksera włożyć miękkie masło, drobny cukier i ekstrakt z wanilii. Utrzeć mikserem na białą i puszystą masę (ok. 8 minut). Stopniowo dodawać po jednym jajku cały czas cierpliwie ubijając pomiędzy kolejnymi jajkami (po ok. 3-4 minuty).Dodać mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, wiórki kokosowe oraz mleko i zmiksować na gładkie ciasto na średnich obrotach miksera (najlepiej dodać 1/3 mąki i mleka i zmiksować, później dodać znów 1/3 mąki i mleka i zmiksować, na koniec dodać resztę składników i zmiksować).Masę wlać do przygotowanej formy i piec przez 1 godzinę . Po ostudzeniu polać lukrem, powstałym z cukru pudru wymieszanego z sokiem z cytryny i mlekiem (dodając mleko w takiej ilości, aby otrzymać gęsty lukier). Posypać wiórkami kokosowymi.