Wykonanie
            Składniki6 
udek kurczaka8 łyżek 
sosu sojowego4 łyżki 
octu ryżowego2 łyżki 
miodu2 łyżki 
whisky lub 
brandy1/2 
cebuli1 ząbek 
czosnku1 łyżeczka startego 
imbiruPrzygotowaniePrzygotować glazurę: 
cebulę i 
czosnek drobno poszatkować, dodać 
sos sojowy, 
ocet, 
miód, 
whisky i 
imbir. Wymieszać z doprawionymi 
solą i 
pieorzem udkami i włożyć do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.Wyjąć udka z glazury, włożyć do naczynia żaroodpornego, wlać pół szklanki 
wody, polać udka marynatą, przykryć i piec przez około 1 i 1/2 godziny w 200℃, w międzyczasie 2 -3 
razy udka przewrócić (można uzupełnić 
wodę). Jeśli jest taka konieczność na koniec można udka zrumienić bez przykrycia. Po upieczeniu wyjąć udka z naczynia a 
soki w razie potrzeby odparować.

