Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 4 . 7(3 głosów)4 . 66666503 4 .67admin4 . 67 / 5 starsSałata lodowa z serem kozim na ciepło i pomidorkami koktajlowymiz musztardą francuskąSkładniki2 porcje:kawałek sałaty lodowej + inne sałaty np. roszponka + rukolakilka pomidorków koktajlowych200 g serka koziego w roladceWinegret z musztardy francuskiej:3 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej)4 łyżki oliwy extra vergine2 łyżki soku z cytryny2 łyżeczka miodu lub syropu klonowegosól morskaPrzygotowanieSałatę opłukać i pokroić na kawałki, ułożyć na talerzach. Dodać pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Przygotować winegret mieszając wszystkie składniki w miseczce. Serek kozi pokroić na około 1,5 cm plasterki i podsmażyć na suchej patelni z dwóch stron na lekko złoty kolor, po około pół minuty z każdej strony. Położyć na sałacie, polać winegretem.